Thursday, 23 June 2011

Karipap Daging


Resepi untuk doh karipap ada di sini.

Inti:
500 gm daging cincang
5 biji bawang merah (ditumbuk)
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 inci halia (ditumbuk)
2 sb cili kisar atau serbuk cili
2 sb serbuk kari
1 biji kentang (potong dadu)
Sepokok daun sup (hiris halus)
2 sk garam
Sedikit minyak masak

  • Tumis bahan tumbuk sehingga naik bau.
  • Masukkan cili kisar atau serbuk cili dan gaul rata.
  • Campurkan serbuk kari + sedikit air untuk dijadikan pes.
  • Masukkan serbuk kari tadi dan gaul rata.
  • Masukkan kentang + daging cincang dan biarkan sehingga empuk dan sedikit kering.
  • Masukkan garam dan seimbangkan rasanya.
  • Masukkan daun sup dan gaul sebentar sebelum matikan api.





No comments:

Post a Comment