2 bungkus tauhu jepun (dipotong 8 bahagian dan digoreng sebentar)
1 batang lobak merah
3 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
2 cm halia (dihiris)
1 biji telur
1 gelas air
1 kiub ayam
1 sk serbuk lada putih
1 sk serbuk lada hitam
1 sk tepung jagung + 1 sk air
Sedikit minyak masak
Daun sup secukupnya
- Tumiskan bawang merah + bawang putih + halia hingga agak garing.
- Masukkan air + kiub ayam + lobak merah + serbuk lada putih + serbuk lada hitam dan tunggu sehingga mendidih.
- Masukkan tauhu jepun yang telah digoreng dan pecahkan telur.
- Masukkan bancuhan tepung jagung untuk memekatkan sedikit kuahnya.
- Gaul rata dan masukkan daun sup yang telah dihiris.
- Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment