1 biji kek swiss roll
1 kotak jeli kristal Nona
1 tin buahan koktail
4 sb tepung kastard
1 tin susu cair
1 tin air
6 sb gula
- Potong swiss roll lebih kurang 1/2 inci dan susun di dalam bekas adunan untuk dijadikan lapisan bawah. Mampatkan.
- Sudukan sedikit air buahan koktail pada keseluruhan lapisan swiss roll.
- Campurkan tepung kastard + susu cair + air + gula dan masak di atas api yang kecil sehingga likat.
- Tuangkan adunan kastard ke atas lapisan swiss roll dan biarkan sejuk seketika.
- Masak jeli kristal mengikut arahan pada kotak dan biarkan sejuk sedikit.
- Sudukan buahan koktail di atas lapisan kastard dan ratakan.
- Tuangkan jeli kristal perlahan-lahan dan biarkan seketika.
- Masukkan adunan ke dalam peti sejuk selama 1 jam dan boleh dihidangkan.
No comments:
Post a Comment