Thursday, 3 January 2013

Puding Trifle



1 biji kek swiss roll
1 kotak jeli kristal Nona
1 tin buahan koktail

4 sb tepung kastard
1 tin susu cair
1 tin air
6 sb gula


  • Potong swiss roll lebih kurang 1/2 inci dan susun di dalam bekas adunan untuk dijadikan lapisan bawah. Mampatkan.
  • Sudukan sedikit air buahan koktail pada keseluruhan lapisan swiss roll.
  • Campurkan tepung kastard + susu cair + air + gula dan masak di atas api yang kecil sehingga likat.
  • Tuangkan adunan kastard ke atas lapisan swiss roll dan biarkan sejuk seketika.
  • Masak jeli kristal mengikut arahan pada kotak dan biarkan sejuk sedikit.
  • Sudukan buahan koktail di atas lapisan kastard dan ratakan.
  • Tuangkan jeli kristal perlahan-lahan dan biarkan seketika.
  • Masukkan adunan ke dalam peti sejuk selama 1 jam dan boleh dihidangkan.




No comments:

Post a Comment