Monday, 19 December 2011

Roti Pita Ayam


Sekeping roti pita (dipotong tengah)
1 kepingan dada ayam (dibelah nipis memanjang)

BAHAN PERAPAN:
2 sb sos worcestershire
1 sk garam
1 sk serbuk lada hitam
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 inci halia (ditumbuk)

UNTUK MENGGORENG:
Minyak masak
1 biji telur (dipukul)
Tepung gandum secukupnya

HIASAN:
Daun salad
Tomato
Sos cili
Mayonis

  • Campurkan semua bahan perapan + ayam dan biarkan selama 30 minit.
  • Celupkan ayam ke dalam telur dan golekkan di atas tepung gandum.
  • Goreng sehingga ayam masak atau berwarna kekuningan.
  • Susun daun salad + tomato + sos cili + mayonis pada bahagian dalam roti pita.
  • Letakkan ayam di tengah-tengah dan di tambah dengan sos cili atau mayonis mengikut citarasa masing-masing.








No comments:

Post a Comment