Sekeping roti pita (dipotong tengah)
1 kepingan dada ayam (dibelah nipis memanjang)
BAHAN PERAPAN:
2 sb sos worcestershire
1 sk garam
1 sk serbuk lada hitam
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 inci halia (ditumbuk)
UNTUK MENGGORENG:
Minyak masak
1 biji telur (dipukul)
Tepung gandum secukupnya
HIASAN:
Daun salad
Tomato
Sos cili
Mayonis
- Campurkan semua bahan perapan + ayam dan biarkan selama 30 minit.
- Celupkan ayam ke dalam telur dan golekkan di atas tepung gandum.
- Goreng sehingga ayam masak atau berwarna kekuningan.
- Susun daun salad + tomato + sos cili + mayonis pada bahagian dalam roti pita.
- Letakkan ayam di tengah-tengah dan di tambah dengan sos cili atau mayonis mengikut citarasa masing-masing.
No comments:
Post a Comment